Žegnanje in blagoslov obnovitvenih del

Na drugi dan božičnega praznika , na god zavetnika župnijske cerkve sv. Štefana, smo imeli na Gomilskem slovesnost blagoslovitve obnovljenih oltarjev in druge cerkvene opreme v župnijski cerkvi in v podružničnih cerkvah sv. Mateja v Šmatevžu in sv. Ruperta v Šentrupertu. Vsa obnovitvena dela je blagoslovil celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Pri slovesni maši sta  skupaj s škofom in domačim župnikom Martinom Cirarjem  somaševala g. Viki Košec in g. Danilo Jesenik. Po maši je bilo pri Domu krajanov Gomilsko žegnanje konj, ki ga vsako leto organizirata Konjeniško društvo Mustang Gomilsko in Turistično društvo Gomilsko.

Srečanje ministrantov

Srečanje nekdanjih in sedanjih ministrantov.


V decembru 2011 smo v župniji Gomilsko na pobudo nekdanjih ministrantov organizirali prvo srečanje sedanjih in nekdanjih ministrantov v naši cerkvi. Srečanja se je udeležilo nekaj ministrantov, ki so v naši cerkvi ministrirali pred mnogimi leti. Po sveti maši v cerkvi so se sedanji in nekdanji ministranti zbrali v Domu srečanj, kjer so obujali  spomine na sodelovanje pri maši, kako so pomagali pri verskih obredih duhovnikom včasih in kako sedaj.

Povezava do galerije

 

Miklavževanje 2011


Sveti Miklavž (Sveti Nikolaj iz Mire) je krščanski svetnik, rodil se je okrog leta 300 našega štetja v Mali Aziji. Oče in mati sta mu zgodaj umrla, zato je zanj skrbel stric. Kot mladenič se je preselil v mesto Mira , kjer mu je pomagal škof , da se je posvetil krščanstvu in ga tudi posvetil v duhovnika. Legenda pravi, da je bil sveti Miklavž iz bogate družine in je svoje premoženje razdelil med revne, zato se ga drži sloves radodarnega svetnika. V številnih deželah, zlasti v osrednji Evropi, je sveti Miklavž tisti, ki obdaruje pridne otroke. To se zgodi v noči s 5. na 6. december, ki je Miklavžev godovni dan.
Sveti Miklavž vsako leto obdari otroke iz naše župnije. S kočijo jih obišče v spremstvu angelčkov v župnijski cerkvi in podružnični cerkvi v Šentrupertu. Najmanjši otroci se njegovega obiska zelo veselijo in ga nestrpno pričakujejo. Darila prinese tudi šolarjem do petega razreda osnovne šole. Sveti Miklavž prinese otrokom kekse, bonbone, suho sadje in knjige.
Sveti Miklavž obišče otroke zato, da jih razveseli, povabi jih , da bi tudi otroci posnemali sv. Miklavža , da bi koga razveselili in mu pomagali.