Oznanila za 1. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2014-1-1Ko so odšli, glej, se Gospodov angel prikaže Jožefu v spanju in pravi: »Vstani, vzemi dete in njegovo mater in béži v Egipt in bodi tam, dokler ti ne porečem! Herod bo namreč dete iskal, da bi ga pogubil.« In vstal je, še ponoči vzel dete in njegovo mater in se umaknil v Egipt.                                                                 (Mt 2,13–14)

Beri naprej

Oznanila za 52. teden 2013

BOŽIČ 2013

2013-52-1Kakor nebogljen plamenček, ki lahko v pišu vetra vsak hip ugasne, tako je nebeški Oče v Marijine in naše roke položil dragoceno življenje svojega Sina, ki naj bo življenje in luč sveta. Nam pa je dal nalogo, da ta plamen varujemo in nosimo, ga grejemo s toploto svoje dejavne ljubezni, da ob njej postajamo tudi mi vedno bolj luč sveta, sveta, v katerem živimo in kateremu moramo prinesti Luč odrešenja. (po: J. k.)

Blagoslovljene božične praznike v poživljenem prijateljstvu z Bogom in ljudmi, zlasti s svojimi domačimi in sestrami in brati v našem občestvu!
                                 Vam voščim vaš župnik s sodelavci

Beri naprej

Miklavž 2013

V četrtek, 5.decembra popoldne, je Miklavž obiskal otroke v naši župniji. S kočijo se je najprej pripeljal v Šentrupert, ob 17. uri pa se je ustavil pred župnijsko cerkvijo na Gomilskem. V cerkvi je Miklavž otroke nagovoril, angeli, ki so ga spremljali, pa so za otroke pripravili igrico. Darilca je imel za vse otroke od najmanjših do petega razreda. Otroci so Miklavžu pokazali, da znajo moliti in mu obljubili, da bodo še bolj pridni.

Miklavž ni bil nikoli poznan po velikih darilih, ampak nas spodbuja k dobroti do sočloveka, da tudi mi naredimo kaj dobrega za druge.

 

Adventni venčki 2013

Sodelavci Karitas smo pred prvo adventno nedeljo organizirali  delavnico izdelovanja adventnih venčkov. Delavnica je bila dobro obiskana. Venčke smo predstavili na stojnicah pred cerkvijo skupaj s člani Turističnega društva in otroki OŠ Gomilsko, ki so izdelovali voščilnice. Naši župljani so s sodelovanjem in prispevki  pokazali, da znajo deliti z drugimi, pokazali so spoštovanje in sočutje s človekom.

Oznanila za 51. teden 2013

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2013_51-1In Jezus jim je odgovoril: »Pojdite in sporočite
Janezu, kar slišite in vidite: slepi spregledujejo
in hromi hodijo, gobavi se očiščujejo in gluhi dobivajo sluh, mrtvi se obujajo in ubogim se blagovest oznanja; in blagor mu, kdor se nad menoj ne spotakne.« (Mt 11,4–6)

Beri naprej