Zaključek veroučnega leta 2014

Hitro, prehitro mine čas in ponovno smo bili zbrani pri sv. maši, katere “glavni igralci” so bili veroučenci. Še posebej pa tisti, ki so letos zaključili osnovnošolsko izobraževanje in s tem tudi veroučno. Teh je bilo letos le šest: Nika, Eva Č., Eva S., Jan, Tilen in Richard. Za njimi je najlepše obobje, ki se konča s prehodom v svet odraščanja in velikih sprememb. Vstop v srednjo šolo je za mnoge težka prelomnica. Še posebej, ker velja sistem, ki bi ga lahko primerjali s “krutim kapitalizmom”, saj je na koncu spet pomemben seštevek točk in njihova število. Proti temu obstaja sicer obramba, ki se ji reče delo, delo in delo ter pogovor, pogovor in pogovor o morebitnih problemih. Sicer pa bodo s pomočjo sv. Duha, prav gotovo vse bolje obvladovali in pravi čas prepoznali posamezne situacije.

Beri naprej

Prvo sveto obhajilo 2014

Prvo sveto obhajilo je letos bilo 25. maja, ko se je našemu župnijskemu občestvu s “pravico” použitve Jezusovega telesa in krvi, ki ga daje prejem najpomembnejšega zakramenta, pridružilo šest novih članov. Janez, Katarina, Manja, Marko, Neža in Nika so nas s svojimi enotnimi belimi oblačili, ki dajejo vtis veličastne skromnosti in ponižnosti, resnično prevzeli. Kaj šele starše in botre, da ne govorimo o starih starših. Odslej jim ne bo potrebno več prekrižati rok na prsih in s tem sporočati, da so pripravljeni le za blagoslov, ne pa za prejem hostije. Roke bodo lahko nežno in čim pogosteje približali pateni z namenom prejema hostije. Vse skupaj se pravzaprav začne dan prej s spovedjo, torej  s prejemom zakramenta sv. pokore, ki je zelo pomemben dogodek. Otrok spozna, da ga ima poleg staršev in ostalih, rad tudi ali predvsem, Jezus. Da se mu lahko zaupa, se z njim pogovori o zanj bolj ali manj prijetnih dogodkih in izkušnjah in da lahko zaupa v njegovo Ljubezen.

Beri naprej

Oznanila za 31. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2014_31-1Dalje je nebeško kraljestvo podobno mreži, ki so jo vrgli v morje in je zajela ribe vsake vrste; ko se je napolnila, so jo potegnili na breg in so sedli ter odbrali dobre v posodo, slabe pa pometali proč. Tako bo ob koncu sveta: angeli bodo šli in ločili hudobne izmed pravičnih. (Mt 13,47–49)

 

Beri naprej

Oznanila za 30. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2014_30-1Dalje je nebeško kraljestvo podobno mreži, ki so jo vrgli v morje in je zajela ribe vsake vrste; ko se je napolnila, so jo potegnili na breg in so sedli ter odbrali dobre v posodo, slabe pa pometali proč. Tako bo ob koncu sveta: angeli bodo šli in ločili hudobne izmed pravičnih. (Mt 13,47–49)

Beri naprej