Oznanila za 39. teden 2012

BESEDA ŽIVEGA BOGA
Učil je namreč svoje učence in jim pripovedoval: »Sin človekov bo izdan ljudem v roke in ga bodo umorili in tretji dan po smrti bo vstal.«In vzel je otroka, ga postavil v sredo mednje in ga objel ter jim rekel: »Kdor koli sprejme katerega izmed takih otrok v mojem imenu, mene sprejme; in kdor mene sprejme, ne sprejme mene, marveč tistega, ki me je poslal.« (Mr 9,31.36–37)

Beri naprej

Oznanila za 38. teden 2012

BESEDA ŽIVEGA BOGA
Tedaj ga je Peter vzel v stran in mu začel braniti. On se je pa obrnil, pogledal po učencih in Petra posvaril: »Pojdi od mene, satan, ker ne misliš na to, kar je božje, ampak kar je človeško.« In poklical je množico in svoje učence ter jim rekel: »Če hoče kdo iti za menoj, naj se sam sebi odpove in vzame svoj križ ter hodi za menoj. (Mr 8,33–34)

Beri naprej

Župnijsko romanje po Prlekiji

Tudi letos smo z veseljem pričakovali soboto, 11. 8., ko je bil dogovorjen datum za tradicionalno župnijsko romanje, ki je že po tradiciji zadnjo soboto pred Velikim šmarnom, največjim Marijinim praznikom. Romarska pot je vedno skrbno in dobro izbrana. Vsekakor pa z dobrim namenom. Temu primerno je tudi vzdušje in počutje vsakega posameznega romarja. Letošnja romarska pot je, z izjemo zadnjih treh, vodila izključno po naši domovini. Tako smo jo mahnili proti severovzhodni Sloveniji, natančneje proti Slovenskim goricam, ki so največje slovensko gričevje. Delijo se na Zahodne in Ljutomersko – Ormoške Slovenske gorice, imenovane tudi Prlekija. Beri naprej

Peš romanje k Materi Božji v Petrovče

Z velikim veseljem smo se v naši župniji odzvali povabilu ge. Damijane Lukman iz župnije Tabor, da na praznik Marijinega vnebovzetja peš poromamo k Materi Božji v Petrovče. Uspešno peš romanje na Brezje nam je bilo merilo, da bi prav gotovo zmogli tudi to pot. Ne nazadnje je prav, da v domači škofiji poromamo k božji materi Mariji in se ji poklonimo v njeni cerkvi, ki je od leta 1985 bazilika, sicer pa znana romarska pot in osrednje Marijino svetišče Celjske škofije.

Beri naprej