Oznanila za 18. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2014-18-1Potem reče Tomažu: »Deni svoj prst semkaj in poglej moje roke; podaj svojo roko in jo položi v mojo stran in ne bodi neveren, ampak veren!« Tomaž mu odgovori: »Moj Gospod in moj Bog!« Jezus mu reče: »Ker si me videl, veruješ; blagor tistim, ki niso videli in so verovali.« (Jn 20,27–29)

Beri naprej

Oznanila za 17. teden 2014

VELIKA NOČ 2014
2014-17-1
Kakšno veselje navdaja danes ves krščanski svet, kakšna radost doni v celotni Katoliški Cerkvi! Kristus je vstal, tako je zadonelo v na novo oživljeni Božji hiši in milijone ljudi danes drug drugemu veselo vzklika: »Aleluja!« Zvonovi spet zvonijo, veseli glasovi odmevajo v višavah, z enega hriba k drugemu se sliši glasen vzklik veselja: »Aleluja! Hvalite Gospoda!« Da, hvalite Gospoda, Mogočnega, čigar ime je sveto. Hvalite Gospoda Jezusa Kristusa, zmagovalca nad smrtjo in peklom, slavno vstalega, ki nam je današnjo nedeljo naredil za dan zmage nad hudobijo greha, da bi se tudi mi na ta dan veselili in radovali. (po: Anton Martin Slomšek, Prazniki)

Beri naprej

Oznanila za 15. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA
2014_15-1… in ko je (Jezus) to izrekel, je z močnim glasom zaklical: »Lazar, pridi ven!« In umrli je prišel ven, na nogah in rokah povezan s povoji, in njegov obraz je bil ovit s prtom. Jezus jim reče: »Razvežite ga in pustite, naj hodi.« (Jn 11,43–45)

Beri naprej