Oznanila za 5. teden 2013

BESEDA ŽIVEGA BOGA
Dali so mu knjigo preroka Izaija. Odprl je knjigo in našel mesto, kjer je bilo pisano: »Duh Gospodov je nad menoj;
zato me je mazilil. Poslal me je, da ubogim oznanim blagovest; da naznanim jetnikom oproščenje in slepim pogled,
da zatirane izpustim v prostost in oznanim leto božjega usmiljenja.« (Lk 4,17–19)

Beri naprej

Oznanila za 4. teden 2013

BESEDA ŽIVEGA BOGA

Njegova mati je rekla strežnikom: »Kar koli vam reče, storite.« Tam pa je stalo šest kamnitih vrčev za judovsko očiščevanje; držali so po dve ali tri mere. Jezus jim je rekel: »Napolnite vrče z vodo!« In napolnili so jih do vrha. Nato jim je rekel: »Zajemite zdaj in nesite starešini!« In nesli so mu. (Jn 2,5–8)

Beri naprej

Oznanila za 3. teden 2013

BESEDA ŽIVEGA BOGA
Ker pa je ljudstvo živelo v pričakovanju in so vsi v srcu mislili o Janezu, ali ni morda on Kristus, je Janez vsem govoril: »Jaz vas krščujem z vodo, pride pa močnejši od mene in jaz nisem vreden, da bi mu odvezal jermen njegovega obuvala: on vas bo krstil s Svetim Duhom in z ognjem. (Lk 3,15–16)

Beri naprej

Trikraljevska akcija 2013

Tudi letos so koledniki prinesli sporočilo, da se je Ljubezen znova rodila, da je v sredo naših src prinesla mir in pogum, da je mogoče v novem letu priklicati nazaj razumevanje, spoštovanje, medsebojno pomoč, ljubezen…celo tja, kjer je vojna, lakota, begunstvo, bolezen, nepismenost, brezpotja, kolibe, revščina …

Morda se nam zdi nevredno in nespametno, da bi se zavzeli za resnico, dobroto, pogum, napredek, ko pa je toliko laži, hinavščine, goljufije, egoizma in brutalnosti.

Toda v globini srca čutimo, da je mogoče tudi drugače misliti, da smo sposobni reči tudi prijazno besedo, da je naš pogled lahko osrečujoč, da je preprosta gesta lahko rešitev.

Naši otroci, ki so letos sodelovali v Trikraljevski akciji, so obiskovali domove po vsej župniji.

Oznanjali so veselo oznanilo in zbirali darove za: nove šole, sirotišnice, ceste, mostove, da bodo naši misijonarji lahko omogočali otrokom v revnih deželah zavetje, preživetje, vzgojo, izobrazbo ter pripravo na normalno življenje.

Oznanila za 2. teden 2013

BESEDA ŽIVEGA BOGA
Ko pa so zagledali zvezdo, so se silno razveselili. Stopili so v hišo in zagledali dete z Marijo, njegovo materjo, in so padli predenj in ga počastili; in odprli so svoje zaklade in mu darovali zlata, kadila in mire. (Mt 12,10–11)

Beri naprej