Oznanila za 35. teden 2013

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2013_34-1In poreče vam: »Ne vem, od kod ste; proč od mene vsi, ki ste delali krivico.« Tam bo jok in škripanje z zobmi, …In prišli bodo od vzhoda in zahoda in severa in juga in bodo sedli za mizo v Božjem kraljestvu. In glej, so zadnji, ki bodo prvi, in so prvi, ki bodo zadnji.« (Lk 13,27-28a,29-30)

Beri naprej

Župnijsko romanje na Trsat

Župnijsko romanje v  času dopustov nam vsako leto pomaga, da združimo koristno s prijetnim, da ne poskrbimo samo za telo, ampak tudi za dušo. Vsak izlet in potovanje je priložnost, da v srečanju z lepoto stvarstva občudujemo in poveličujemo Stvarnika. Kot romarji pa gremo na pot v prvi vrsti zaradi poživitve duše. Na romanju se srečujemo z Bogom kot svojim Odrešenikom, ne le Stvarnikom., pri tem se opiramo tudi na Marijin zgled in priprošnjo, saj je med našimi postajami skoraj vedno kakšna od Mariji posvečenih cerkva. Tako je bilo tudi letos, ko smo se 3. avgusta podali na župnijsko romanje v sosednjo Hrvaško, k Mariji na Trsatu. To hrvaško romarsko središče, na hribu nad Reko, je bilo v preteklosti priljubljen kraj, kamor je prihajalo veliko slovenskih romarjev. Beri naprej

Oznanila za 33. teden 2013

BESEDA ŽIVEGA BOGA
2013_32-1Vaša ledja naj bodo opasana in svetilke prižgane
in vi bodite podobni ljudem, ki čakajo, kdaj se njihov gospod vrne s svatbe, da mu takoj odpró, ko pride in potrka. Blagor služabnikom, ki jih gospod
ob svojem prihodu najde čuječe! Resnično, povem vam, da se bo opasal in jih posadil za mizo in bo pristopil ter jim stregel. (Lk 12,35–37)

Beri naprej

Oznanila za 32. teden 2013

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2013_31-1Rekel pa mu je nekdo iz množice: »Učenik, rêci mojemu bratu, naj dediščino deli z menoj!« On pa mu je odvrnil: »Človek, kdo me je postavil za sodnika ali delivca čez vaju?« In rekel jim je: »Glejte in varujte se vsake lakomnosti; zakaj življenja nima nihče iz obilice svojega premoženja.« (Lk 12,13–15)

Beri naprej