Oznanila za 27. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA
2014-27-1

Pa tudi jaz tebi povem: Ti si Peter (Skala) in
na to skalo bom sezidal svojo Cerkev in peklenska vrata je ne bodo premagala. Dal ti bom ključe nebeškega kraljestva, in kar koli boš zavezal na zemlji, bo zavezano v nebesih; in kar koli boš razvezal na zemlji, bo razvezano v nebesih.« (Mt 16,17–19)

Beri naprej

Peš romanje na Brezje 2014

Kako začenjate, sedaj lahko rečemo, že tradicionalno peš romanje župnije Gomilsko na Brezje?

Z blagoslovom domačega župnika, ki je najlepša popotnica in daje posebno moč, se odpravimo izpred župnijske cerkve. Do sedaj vedno na petek, letos je bil to 9. maj. Vsi smo upali, da se v nedeljo, kot vedno do sedaj, snidemo z  našimi romarji, ki se bodo z različnimi prevoznimi sredstvi, od koles, motorjev, avtomobili in seveda avtobusom, odpravili za nami na Brezje, kjer imamo skupno sv. mašo. Bilo je samo upanje in trdna volja, zagotovila, da bo temu res tako, pa nobenega.

Beri naprej

Oznanila za 25. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2014_25-1Bog je namreč svet tako ljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor veruje vanj, ne pogubil, ampak imel večno življenje. Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet obsodil, marveč da bi se svet po njem rešil. (Jn 3,16–17)

Beri naprej

Oznanila za 24. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA
2014-24-1Tedaj jim je spet rekel: »Mir vam bodi! Kakor je Oče poslal mene, tudi jaz pošljem vas.« In po teh besedah je dihnil vanje in jim govoril: »Prejmite Svetega Duha; katerim grehe odpustite, so jim odpuščeni; katerim jih zadržite, so jim zadržani.« (Jn 20,21–23)

Beri naprej