Oratorij 2013

Hitro je leto naokoli in tako so priprave na letošnji Oratorij začele kazati svojo zunanjo podobo. Slike so dovolj zgovorne in ne rabijo komentarjev, da bi z njimi pojasnjevali zavzetost odgovornih za izvedbo. Skupina petindvajsetih animatorjev je pripravljena in čaka na svojih skoraj devetdeset varovancev. Dogodek bo trajal od ponedeljka, 1. 7. do nedelje, 7. 7., ko se bo zaključil z oratorijsko sv. mašo, ki bo hkrati uvod v praznovanje Župnijskega dneva.

Letošnja Oratorijska zgodba ima naslov “Bog je z nami”. Svoje osrednje sporočilo zajema iz knjige Zgodbe iz Narnije: Potovanje Jutranje zarje.

Beri naprej

Zaključek veroučnega leta 2013

 

Zgodil se je težko pričakovani dogodek za vsako generacijo šoloobveznih otrok. Zaključek šolskega leta in prav tako zaključek veroučnega leta s podelitvijo spričeval, ki se je letos zgodil 23. 6. 2013! Prednje klopi v cerkvi so bile napolnjene kot že dolgo ne. Tudi v bogoslužje so bili osnovnošolci zelo vpeti, brali so berili in prošnje. Osrednjo vlogo so imeli devetošolci, saj je to mejnik v njihovem življenju. Že kar na začetku sv. maše so se tako Jaka, Blaž, Marko, Leon, Klara, Anja, Tjaša in Breda zbrali ob oltarju, skupaj s svojim veroučiteljem, g. župnikom, Martinom Cirarjem (na sliki od leve proti desni). Breda in Marko sta prebrala vsak svoje berilo. Nikica je zaradi obveznosti obisk sv. maše opravila že zjutraj. Jan, Samanta in Anika pa bodo to skušali opraviti ob prvi priložnosti.

Beri naprej