Vokalne skupine

SEKSTET GOMILSKO
Prepevati so začeli leta 1990 po vodstvom gospoda Vladka Juharta, in sicer kot kvintet. Prvič so se javnosti predstavili v okviru birme leta 1990. S svojim petjem so kasneje prepričali še nekaj pevcev, ki so se jim z veseljem pridružili. Nastal je oktet.

Leta 1991 je v tragični nesreči življenje izgubil njihov ustanovni član Boris Turnšek. To pa jim ni vzelo smisla in moči, da s petjem ne bi nadaljevali. Ves ta čas prepevajo pri bogoslužju vsako prvo nedeljo v mesecu in nastopajo na različnih prireditvah.
Zaradi zdravstvenih težav sta sestav  leta 2006 zapustila Leon Metalan in v začetku leta 2007 umetniški vodja Vladko Juhart. Fantje se niso vdali in so po krajšem času začeli prepevati pod vodstvom Vesne Štraus. Lahko bi rekla, da je med njihove vrste zavil nov veter in mogoče naredil tudi malo prepiha. Seveda je to tudi zame bil nov izziv, saj je moški sestav in način petja drugačen kot pa pri mešani zasedbi. Če sem čisto odkrita, si še ne tako daleč nazaj niti pomisliti nisem upala, da bi kdaj stala pred njimi kot njihov vodja. Vendar me je, če smem tako reči, doletela ta čast. Mineva že peto leto, odkar sodelujemo in smo na naši poti dokaj uspešni, kar nam potrjuje tudi naše občinstvo.

Vneme in volje za prepevanje nam ne manjka. Repertoar pesmi bogatimo in širimo tako na področju slovenske pesmi, kot tudi na cerkvenem področju. Želje in ideje glede izbora pesmi kar dežujejo, kar je zelo pozitivno.

V okviru praznovanja 20-letnice delovanja, smo pripravili tudi svoj koncert. Bil je zelo dobro obiskan. Takrat je vodja Javnega sklada RS za ljubiteljske kulturne dejavnosti, gospod Marko Repnik,  članom seksteta podelil Gallusovia priznanja in zlate značke. Petje nam prinaša veliko dobre volje, zadovoljstva in veselja. Zato tudi v prihodnje želimo prepevati predvsem slovenske pesmi in s tem razveseljevati ljudi.

Vesna Štraus