Oznanila za 48. teden 2017

BESEDA ŽIVEGA BOGA

»Ko pride Sin človekov v svojem veličastvu in vsi angeli z njim, takrat bo sédel na prestol svojega veličastva. Pred njim bodo zbrani vsi narodi in ločil bo ene od drugih, kakor pastir loči ovce od kozlov. Ovce bo postavil na svojo desnico, kozle pa na levico.« (Mt 25,31–33)

Beri naprej

Oznanila za 47. teden 2017

BESEDA ŽIVEGA BOGA

Čez dolgo časa pa je gospodar teh služabnikov prišel in napravil z njimi račun. In pristopil je tisti, ki je bil prejel pet talentov, in je prinesel pet drugih talentov ter rekel: »Gospod, pet talentov si mi izročil, glej, pet drugih sem pridobil.« (Mt 25,19–20)

Beri naprej

Oznanila za 46. teden 2017

BESEDA ŽIVEGA BOGA

Opolnoči pa je nastalo vpitje: »Glejte, ženin! Pojdite mu naproti!« Tedaj so vse device vstale in pripravile svoje svetilke. Nespametne so »Dajte nam svojega olja, ker naše svetilke ugašajo! Toda preudarne so odvrnile: »Verjetno ga ne bo dovolj za nas in vas. Pojdite raje k prodajalcem in si ga kupite!« Bodite torej budni, ker ne veste ne dneva ne ure!« (Mt 25,6–9.13)

Beri naprej

Oznanila za 45. teden 2017

BESEDA ŽIVEGA BOGA

Vi pa se ne dajajte klicati z imenom »učenik«,
zakaj eden je vaš Učenik, vi vsi ste pa bratje. Tudi ne kličite nikogar na zemlji »oče«, zakaj eden je vaš Oče, nebeški. Tudi se ne imenujte vodniki, zakaj eden je vaš vodnik, Kristus. Kdor je največji med vami, bodi vaš strežnik. Kdor se bo poviševal,
bo ponižan, in kdor se bo poniževal, bo povišan. (Mt 23,8–12)

Beri naprej