Oznanila za 29. teden 2013

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2013_29-1Ko pa je neki popoten Samarijan prišel do njega in ga videl, se mu je v srce zasmilil. Pristopil je k njemu in v njegove rane vlil olja in vina ter jih obvezal; in posádil ga je na svoje živinče, peljal do gostišča in poskrbel zanj. (Lk 10,33–34)

Beri naprej

Oznanila za 28. teden 2013

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2013_28-1Potem je Gospod določil še drugih dvainsedemdeset in jih poslal pred seboj po dva in dva v vsako mesto in kraj, kamor je hotel sam priti. Govoril jim je: »Žetev je velika, delavcev pa malo; prosíte torej Gospoda žetve, naj pošlje delavcev na svojo žetev. Pojdite: glejte, pošiljam vas kakor jagnjeta med volkove.« (Lk 10,1–3)

Beri naprej

Župnijski dan 2013

Naše zbiranje na župnijskem dnevu postaja tradicionalno, saj je letos potekalo že tretje leto. Z uradnim delom smo začeli takoj po oratorijski sv. maši, ki je hkrati tudi uvod v praznovanje župnijskega dne. Priznati je potrebno, da je bilo težko preklopiti. Dogajanju se je bilo potrebno docela prilagajati. Ni namreč bilo kaj dodati, vse je bilo povedano. Pa ne samo z besedami. Vsi prisotni smo bili pod močnimi vtisi, ki jih je pustila tovrstna sv. maša. Samo “pokvarili” bi lahko kaj. Animatorji so dokazali, da gre računati na mlade in da znajo ne samo delati, ampak tudi ustvarjati. En sam praznik je to bil! Poleg pogleda na otroke, ki so počasi začutili prazne želodčke in se odpravili na prostor, kjer so potešili lakoto in žejo, je bil eden najlepših pogledov pod šotor, kjer so sedeli starejši župljani. Ravno tisti, ki si najbolj zaslužijo takšno razpoloženje. V preteklosti, pa še sedaj, po svojih močeh in zmožnostih na različne načine pripomorejo, da se imamo lepo. Na nas so prenašali vrednote, ne samo z besedami tudi z dejanji in vzgledi. Pa vendar smo se morali držati napovedanega uradnega dela.

Beri naprej