Oznanila za 31. teden 2012

BESEDA ŽIVEGA BOGA
Andrej mu reče: »Tukaj je deček, ki ima pet ječmenovih hlebcev in dve ribi, a kaj je to za toliko ljudi?« Jezus pravi: »Velíte ljudem sesti!« Bilo pa je na onem kraju mnogo trave. Možje so torej posedli, kakih pet tisoč po številu. Tedaj je Jezus vzel hlebe, se zahvalil in jih razdelil med sedeče; prav tako tudi rib, kolikor so hoteli.           (Jn 6,8–11)

Beri naprej

Oznanila za 30. teden 2012

BESEDA ŽIVEGA BOGA
Apostoli so se zbrali pri Jezusu in mu povedali vse, kar so storili in učili. Rekel jim je: »Pojdite sami zase v samoten kraj in se nekoliko odpočijte!« Mnogo jih je namreč prihajalo in odhajalo, da še jesti niso utegnili.                            (Mr 6,30–31)
       

  Beri naprej

Oznanila za 29. teden 2012

BESEDA ŽIVEGA BOGA
In poklical je dvanajstere ter jih po dva in dva začel pošiljati in jim je dal oblast nad nečistimi duhovi. Naročil jim je, naj ne jemljejo na pot nič drugega kakor le palico, ne kruha ne torbe ne denarja v pasu; ampak naj imajo sandale na nogah in naj ne oblačijo dveh oblek. (Mr 6,7–9)

Beri naprej

Zaključek Oratorija in župnijski dan

 

Za nami je že drugo praznovanje župnijskega dne, ki se je začelo takoj po sv. maši, namenjeni zaključku Oratorija 2012. S strani animatorjev je bilo poskrbljeno za čudovito vzdušje in spontano vključenost v bogoslužje, nad katerim so bili vsi navdušeni. Starši so svoje otroke spoznali tudi z druge plati, njihove misli so bile prav gotovo prežete z zahvalami za tovrsten dar. Različna čustva so si podajala roke in včasih kar nisi mogel verjeti, da je mogoče doživeti toliko radosti. Tudi ganljivost je našla svoje mesto ob kakšni izrečeni besedi, pesmi in celo plesu ob izpovedi vere. Bilo je moč opaziti otroka z zaprtimi očkami, pesmijo na ustih in z rokami v zraku. Beri naprej