Zaključek veroučnega leta 2014

Hitro, prehitro mine čas in ponovno smo bili zbrani pri sv. maši, katere “glavni igralci” so bili veroučenci. Še posebej pa tisti, ki so letos zaključili osnovnošolsko izobraževanje in s tem tudi veroučno. Teh je bilo letos le šest: Nika, Eva Č., Eva S., Jan, Tilen in Richard. Za njimi je najlepše obobje, ki se konča s prehodom v svet odraščanja in velikih sprememb. Vstop v srednjo šolo je za mnoge težka prelomnica. Še posebej, ker velja sistem, ki bi ga lahko primerjali s “krutim kapitalizmom”, saj je na koncu spet pomemben seštevek točk in njihova število. Proti temu obstaja sicer obramba, ki se ji reče delo, delo in delo ter pogovor, pogovor in pogovor o morebitnih problemih. Sicer pa bodo s pomočjo sv. Duha, prav gotovo vse bolje obvladovali in pravi čas prepoznali posamezne situacije.

Iz slikovnega materiala se lepo vidi kako so veroučenci obkrožali našega g. župnika. Prav gotovo imajo priložnost poslušati pravega vzgojitelja, katerega besede bodo prišle šele za njimi. Verjetno takrat, ko bo najbolj pravi čas za to.

Berili sta prebrala Eva S. in Tilen. Dogajanje med sv. mašo so popestrile predstavnice animatorjev: Marija Petra, Urška, Breda in Majda, ki je ob zaključku sv. maše vse povabila na oratorij v naši župniji. Na koncu je g. župnik razdelil spričevala. Kar nekaj otrok je manjkalo, čeprav je bilo zasedeno skoraj vsako mesto. 22. 6., ko je bil ta dogodek, je za nekatere že začetek dopusta v pravem in prenesenem smislu besede.

V imenu odhajajočih se je g. župniku zahvalila Eva S. G. župnik pa je pred podelitvijo blagoslova vse otroke povabil na sladoled. Seveda pa niso izostale njegove iskrene besede po dobrem oddihu in pametno izkoriščenih počitnic. Za napore, ki se začnejo septembra, bo potrebno veliko moči.

Tekst: Marija Rančigaj

Foto : Marija Orožim