Oznanila za 27. teden 2012

NED., 1. 7.
13. ned. med letom
Ned. Slovencev po svetu
Estera, svetopis. žena

7.30 – češčenje
8.00 – za vse župljane, žive in rajne
9.30 – za +Piškove
10.30 – za +Ivana Juharta – oblet. (v Šentrupertu)

PON., 2. 7.
Ptujskogorska Mati Božja

19.00 – za +Milana – oblet. in Anico Košenina
do nedelje počitniški oratorij

TOR., 3. 7.
Tomaž, apostol

19.00 –  za +Draga Vovka – oblet.

SRE., 4. 7.
Urh (Uroš), škof

19.00 –  Za +Marijo Orožim in vse Mlinarjeve

ČET., 5. 7. -prvi čet.
Ciril in Metod, slovan. apostola, soz. Evrope

17.00 – za +Marijo Šketa – oblet. (v Šentrupertu)
19.00 – za +Ivana Tekavca – oblet.
Molitev za duhovne poklice

PET., 6. 7. – prvi petek
Marija Goretti, devica mučenka

19.00 –  Za +Ivano Drev – oblet.
Litanije Jezusovega srca

SOB., 7. 7. – prva sob.
Vilibald, škof

19.00 –  za +Vovkove in Roziko Keblič
Litanije Matere Božje

NED., 8.7.
14. ned. med letom
Kilijan, škof, mučenec

7.30 – češčenje
8.00 – za vse župljane, žive in rajne
9.30 –  za +Matildo, Franca in vse Rtvigove
Pri tej sv. maši nabirka za animatorje
Sklep oratorija, župnijski dan

Prvi četrtek, prvi petek, prva sobota v mesecu – predstavljajo trojni vhod v duhovni prostor novega meseca. Lepo vabljeni, da bi s sodelovanjem pri bogoslužju in prejemom zakramentov v čim večjem številu vstopili v julij skozi ta vrata.

Sklep oratorija, župnijski dan – ta teden bomo v mislih veliko z otroki in mladimi na oratoriju, se jih spomnili pri molitvi, prispevali sadje, pecivo (zlasti za sklep). Sklep se bo začel s sv. mašo ob 9.30, hkrati pa se bo začel župnijski dan (lahko pa se nam pridružite tudi kasneje). Po maši boste lahko pogledali, kaj so ustvarjali na oratoriju, nato bomo na prostoru pred šolo in pod vaškim kostanjem čim več časa preživeli v prijateljskem srečanju: spremljanju zanimivega programa, pogovoru … Za okrepčilo bo poskrbljeno, kakšne dobrote pa so kljub temu dobrodošle. Pridite in povabite še druge!

Bralci v nedeljo: I. bralci, ki bodo pri jutranji maši, II. animatorji

Dežurni ministrantka: Anja Rožič Plazovnik

Urejanje, krašenje župnijske cerkve: Trnava

ORATORIJ VABI … ta teden tudi v naši župniji
Tudi letos te v počitniški dneh vabimo na druženje. Koristno bomo preživeli tvoj prosti čas, in sicer v igri, ustvarjalnih delavnicah in še čem.
Osrednja junakinja letošnjega oratorija bo sveta Marija Dominika Mazzarello. Bila je sodobnica začetnika oratorija, don Boska. Rodila se je leta 1837 v vasi Mornese v severni Italiji. Svoje življenje je kot don Bosko posvetila mladim, predvsem dekletom. Pri tem pa jo zaznamuje zavzetost, preprostost in veselje. Skupaj z don Boskom je za vzgojo deklet ustanovila redovno družbo hčera Marije Pomočnice ali salezijanke, kot jim rečemo po domače,  ki so danes razširjene po vsem svetu. Marija Dominika je bila celo življenje navdušujoč zgled za vse ljudi okoli sebe. Bila je zelo živahna, navihana, vztrajna, vesela, vedno pripravljena pomagati ali poprijeti za katerokoli delo: v družini, na polju, med sovrstnicami, pri sorodnikih, v cerkvi … V vsakem trenutku je iskala odgovor ljubezni do Boga in do bližnjega. Zato je njen spontani in veseli »Grem jaz« ni postavljal za zgled le njenim sodobnikom, temveč predstavlja izziv mladim in malo manj mladim še danes. Od tod tudi naslov letošnjega oratorija »Grem jaz«. Njen zgled naj nas navdušuje za Gospoda in za aktivno prevzemanje pobud in odgovornosti v življenju.
Vir: www.oratorij.net