Oznanila za 9. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA
2014-09-1»Kdor te prisili eno miljo daleč, pojdi z njim dve.« …»Ljubite svoje sovražnike in molite za tiste, ki vas preganjajo, da boste otroci vašega Očeta, ki je v nebesih. Zakaj on veleva svojemu soncu, da vzhaja nad hudobnimi in dobrimi, ter pošilja dež pravičnim in krivičnim.(prim. Mt 5,41.44–45)

Beri naprej

Srečanja za odrasle

Pravijo, da je navada železna srajca. Pregovor prav gotovo, vsaj v primeru vsakoletnih organiziranj sredinih župnijskih srečanj za odrasle, ni izvit iz trte. Vabljeno je mlado in malo manj mlado, pa je slednjih vedno več kot prvih. Tudi tako je v redu, če vsaj zaenkrat ni drugače. Še bolje pa bi bilo iskati ravnovesje. S tovrstnim druženjem začnemo kar kmalu po novem letu, zaključimo pa nekje do sredine postnega časa.

Beri naprej

Trikraljevska akcija 2014

Naši mladi so se tudi letos, odeti v posebna kraljevska oblačila, odpravili na pot po župniji, da bi župljanom zaželeli mir in blagoslov v novem letu. Podobno kot sveti trije kralji pred davnimi leti, ko so obiskali detece v revnem hlevčku na robu mesta Betlehem. Prinesli so mu darila in glede na nevarne razmere, ki so vladale v tistem času, sklenili z njim neke vrste zavezništvo.

Tu pa spet lahko iščemo podobnost, saj so naši “kralji” domove obiskovali tudi zaradi tega, da bi zbrali vsaj nekaj sredstev za misijone in tako s solidarnostjo polepšali vsakdanjik vrstnikov v daljnih krajih. Tovrstna pomoč jim celo spreminja življenja. Prav tako našim otrokom, saj se tako lahko prepričajo, da je mogoče večji mir doživeti tudi s solidarnostjo v različnih oblikah. Lahko samo s prijaznim voščilom, ali pa tako, da na posreden način prispeveš svoj delež k priskrbi sredstev vrstniku v daljnih deželah, kjer vladajo popolnoma drugačne razmere. Pa tu ne gre za mnogotere razvade, ki so del našega vsakdanjega življenja. Gre zgolj za zagotovitev osnovnih življenjskih potrebščin in izboljšanje učnih pogojev.

Nekaj naših kolednikov se je udeležilo dobro organiziranega škofijskega srečanja, ki je bilo v soboto, 18. januarja 2014,v Salezijanskem mladinskem centru v Celju.

Za potek akcije je skrbel g. župnik, ob pomoči nekaterih staršev, ki so predvsem pomagali pri prevozu v primeru daljših razdalj in za to jim izrekamo iskreno zahvalo.

Tekst: Marija Rančigaj

Foto: Miha Mahor

 

 

 

Oznanila za 7. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA

2014-07-1Vi ste luč sveta. Mesto, ki stoji na gori, se ne more skriti. Svetilke tudi ne prižigajo in ne postavljajo pod mernik, marveč na svetilnik in sveti vsem, ki so v hiši. Tako naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih. (Mt 5,14–16)
Beri naprej