Oznanila za 22. teden 2014

ŽUPNIJSKI EVHARISTIČNI PRAZNIK

2014-22-1Prvo sveto obhajilo 25. maja 2014

Ko otrok doseže določeno zrelost, tako v osebnem kot krščanskem življenju, je napočil čas, da prejme najsvetejši zakrament –  obhajilo, od katerega so odvisni vsi ostali zakramenti; še več, brez tega zakramenta ne bi bilo ostalih zakramentov.
V tem organizmu zavzema evharistija kot »zakrament zakramentov« edinstveno mesto: »vsi drugi zakramenti so naravnani nanj kot na svoj cilj«(KKC 1211). Iz zakramenta evharistije izvirajo vsi ostali zakramenti, zakaj v zakramentu evharistije je navzoč sam Jezus Kristus.
2014-22-2

Vsem letošnjim prvoobhajancem: Janezu, Katarini, Manji, Marku, Neži, Niki, čestitamo z željo, da bi se nam odslej pogosto pridružili pri Božji mizi – zlasti ob nedeljah in praznikih!

Vsem našim prvoobhajancem
iskreno čestitamo.

6. velikonočna nedelja

BESEDA ŽIVEGA BOGA
2014-22-3Duha resnice, ki ga svet ne more prejeti, ker ga ne vidi n tudi ne pozna; vi pa ga poznate, zakaj prebiva pri vas in bo v vas. Ne bom vas zapustil sirot; prišel bom k vam. Še malo in svet me ne bo več videl; vi pa me boste videli, zakaj jaz živim in vi boste živeli. (Jn 14,17–19)

Beri naprej

Oznanila za 21. teden 2014

ŽUPNIJSKE BINKOŠTI

Sveta birma, 18.maja 20142014-21-1
Sveti Duh, pridi in prenovi obličje zemlje!
Sveti Duh, razsvetljuj s svojo lučjo naš razum!
Sveti Duh, zapisi v naša srca svojo postavo!
Sveti Duh, vnemaj nas z ognjem svoje ljubezni!
Sveti Duh, odpiraj nam zaklad svojih milosti!
Sveti Duh, poučuj nas v pravi molitvi!
Sveti Duh,, razsvetljuj nas s svojim nebeškim navdihovanjem!
Sveti Duh, vodi nas po poti zveličanja!
Sveti Duh, daj nam edino potrebne vednosti!
Sveti Duh, navdihuj nas, da bomo znali izvrševati dobra dela!
Sveti Duh, daj nam vztrajati v pravičnosti!
Sveti Duh, bodi ti sam naše plačilo!        

2014-21-2

 

Zakrament sv. birme so prejeli:
Anže, Eva Č., Eva S.,Jan, Juš, Klemen, Lucijan, Martin, Maša, Matevž, Miha, Nika, Patrik, Rihard, Sergeja, Tadeja, Tilen, Vane,

Vsem birmancem iskreno čestitamo.

Beri naprej

Oznanila za 20. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA
2014-20-1Jezus jim je torej zopet spregovoril: »Resnično, resnično, povem vam: Jaz sem vrata k ovcam. Vsi, kolikor jih je prišlo pred mano, so tatje in roparji, ovce pa jih niso poslušale. Jaz sem vrata: kdor stopi skozi mene, bo rešen in bo hodil ven in bo našel pašo. (Jn 10,7–9)

Beri naprej

Oznanila za 19. teden 2014

BESEDA ŽIVEGA BOGA
2014-19-1In glej, dva izmed njih pa sta prav tisti dan šla v kraj, ki se imenuje Emavs in je šestdeset tečajev oddaljen od Jeruzalema. Med seboj sta govorila o vsem tem, kar se je bilo zgodilo. Medtem ko sta se pogovarjala in se vpraševala, se je približal sam Jezus in šel z njima, njune oči pa so bile zadržane,
da ga nista spoznala. (Lk 24,13–16)

Beri naprej