Oznanila za 52. teden 2012

Da Bog postane človek, da, celo otrok v jaslih – to je skrivnost naše vere.
Skrivnost pred katero se človek začuden ustavi, začuden ko Marija in Jožef, pastirci in Modri z Vzhoda – začuden kot majhen otrok pred božičnim drevescem.

Drugi dan božičnega praznika slavimo tudi praznik sv. Štefana, diakona in prvega mučenca. Ker je pa zavetnik naše župnijske cerkve in župnije, je ta na dan tudi praznik naše župnije, naš praznik. Vsem prisrčne čestitke!

Božična skrivnost in njena radost, naj bosta vam vsem neusahljiv izvir miru, veselja, tolažbe in upanja, iz katerega vedno znova zajemajte skozi vse 2013. leto.
To vam iskreno želim.
Vaš župnik s sodelavci

Beri naprej

Miklavževanje 2012

Na večer pred Miklavževim godom, je Miklavž v spremstvu angelov, obiskal otroke v cerkvi v Šentrupertu in na Gomilskem. S kočijo se je peljal  skozi vasi Šmatevž, Zakl , Trnavo in Grajsko vas. Otroci so nestrpno pričakovali, kdaj se bo prikazal iz megle . Po kratki igrici so otroci priklicali Miklavža.                    

Pohvalil je vse pridne otroke, tiste, ki niso preveč pridni, pa je prosil, naj jih posnemajo. Še posebej je pohvalil tiste otroke, ki  sodelujejo pri župnijskem otroškem pevskem zboru in vse ministrante in ministrantke.

 Miklavž je najprej obdaril najmlajše , nato vse otroke do petega razreda osnovne šole. Iz vsakega razreda so otroci zmolili kratko molitev.

Otroci so se Miklavžu zahvalili za darila, on pa jim je obljubil, da jih drugo leto spet obišče.

Oznanila za 51. teden 2012

BESEDA ŽIVEGA BOGA
Ker pa je ljudstvo živelo v pričakovanju in so vsi v srcu mislili o Janezu, ali ni morda on Kristus, je Janez vsem govoril: »Jaz vas krščujem z vodo,pride pa močnejši od mene in jaz nisem vreden, da bi mu odvezal jermen njegovega obuvala: on vas bo krstil s Svetim Duhom in z ognjem. (Lk 3,15–16)

Beri naprej

Adventni venčki 2012

V okviru tedna Karitas smo v naši župniji tudi letos  izdelovali adventne venčke. Župljani so lahko venčke nabavili po maši na prvo adventno nedeljo. Izkupiček se nameni za potrebe Karitas: za pomoč Miklavžu pri nakupu daril za otroke in za obdarovanje starejših za božič. Dobro delo so storili tisti, ki so venčke izdelovali in tisti, ki so venčke  kupili.

Tudi letos so otroci iz OŠ Gomilsko naredili prisrčne novoletne voščilnice, člani Turističnega društva Gomilsko, pa so skupaj s člani ŽPS Gomilsko, s toplim čajem  poskrbeli , da nas ni zeblo. Tako smo se vsi za nekaj časa zadržali pri stojnicah in malo poklepetali.

V teh mrzlih dneh vabimo vse župljane, da se po obeh svetih mašah za kratek čas  ustavijo  v župnijskem Domu srečanj, se pogrejejo s čajem in posladkajo s pecivom.

 

 

Oznanila za 50. teden 2012

BESEDA ŽIVEGA BOGA
In prehodil je vso jordansko pokrajino in oznanjal krst pokore za odpuščenje grehov,kakor je pisano v knjigi govorov preroka Izaija: »Glas vpijočega v puščavi: Pripravite pot Gospodovo, izravnajte njegove steze; vsaka dolina naj se izpolni in vsak hrib in grič naj se zniža; in kar je krivo, naj bo ravno, in kar je hrapavo, postani gladka pot; in vse človeštvo bo videlo Božje zveličanje.« (Lk 3,3-6)

Beri naprej