Oznanila za 1. teden 2019

BESEDA ŽIVEGA BOGA

Po treh dneh so ga našli v templju. Tam je sedèl med učitelji, jih poslušal in vpraševal. In vsi, ki so ga slišali, so strmeli nad njegovo razumnostjo in njegovimi odgovori. Ko sta ga zagledala, sta bila presenečena in njegova mati mu je rekla: »Otrok, zakaj si nama tako stóril? Tvoj oče in jaz sva te žalostna iskala.« Dejal jima je: »Kako da sta me iskala? Mar nista vedela, da moram biti v tem, kar je mojega Očeta?« (Lk 2,45–49)

Beri naprej

Oznanila za 52. teden 2018

BOŽIČ 2018

Luč, mir in veselje ne visijo na božičnem drevescu.
Ne objamejo te ob sentimentalni božični glasbi.
Božični sejmi, voščila in priprava daril ne morejo napolniti s srečo nobenega srca.
V revščini in hladu in globoki osamljenosti je prišel na svet k vsem ljudem Nekdo, ki je s svojim življenjem želel postati luč in toplina.
Če si odprt za skrivnost tega Novorojenega, odprt kot otrok, te bo objela luč in začutil boš toplino. (po: Phil Bosmans)

V teh dneh vam želimo v srcih luč in toplino, da bi ljudem pregnali hlad in jim v temi prižgali nekaj zvezd.
župnik Martin s sodelavci

Beri naprej

Oznanila za 51. teden 2018

BESEDA ŽIVEGA BOGA  

Ker pa je ljudstvo živelo v pričakovanju in so se v srcu vsi spraševali o Janezu, če ni morda on Mesija, je Janez vsem odgovóril: »Jaz vas krščujem z vodo, pride pa močnejši od mene, in jaz nisem vreden, da bi mu odvezal jermen njegovih sandal; on vas bo krstil s Svetim Duhom in ognjem.« Tako je torej Janez še z mnogimi drugimi opomini oznanjal ljudem evangelij. (Lk 3,15–16.18)

Beri naprej

Oznanila za 50. teden 2018

BESEDA ŽIVEGA BOGA  

… je v puščavi prišla Božja beseda Janezu, Zaharijevemu sinu. Prehodil je vso jórdansko pokrajino in oznanjal krst spreobrnjenja v odpuščanje grehov, kakor je pisano v knjigi govorov preroka Izaija: »Glas vpijočega v puščavi:Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove steze!« (Lk 3,2–4)

Beri naprej

Oznanila za 49. teden 2018

BESEDA ŽIVEGA BOGA  

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »Znamenja bodo na soncu, luni in zvezdah. Na zemlji bo stiska med narodi v zmedi zaradi bučanja morja in valov. In tedaj bodo videli Sina človekovega priti na oblaku z močjo in veliko slavo. Ko se bo to začelo dogajati, se vzravnajte in dvignite glave, kajti vaše odrešenje se približuje.« (Lk 21,25.27–28)

Beri naprej