Oznanila – 12. nedelja med letom


Oznanila v PDF obliki.


BESEDA ŽIVEGA BOGA

Ne bojte se ljudi! Nič ni zakritega, kar se ne bo razodelo, in skritega, kar se ne bo spoznalo. Kar vam pravim v temi, povejte pri belem dnevu; in kar slišite na uho, oznanite na strehah. Vsakega torej, ki me bo priznal pred ljudmi, bom tudi jaz priznal pred svojim Očetom, ki je v nebesih. Kdor pa me bo zatájil pred ljudmi, ga bom tudi jaz zatájil pred svojim Očetom, ki je v nebesih. (Mt 10,27; 32–33)

BESEDA O BESEDI

V današnjem evangeliju slišimo: »Ne bojte se!« Jezus pravi: »Ne bojte se ljudi!« Ljudje sodimo po videzu, Bog sodi po namenih našega srca. Prišel bo dan, ko se bodo razkrili nameni vseh src javno, vpričo vsega človeštva, in takrat se bo videla prava vrednost človeka. Če se v življenju ravnam po načelu Bog me vidi, zlepa ne bom neiskren, dvoličen. Če imam pred očmi dejstvo: Bog me vidi in pozna do najglobljega kotička  srca, bom iskren in se ne bom pretvarjal pred ljudmi. Tudi se ne bom pretirano »grizel« zaradi takšne ali drugačne sodbe ljudi. Če me hvalijo, sam najbolje vem, koliko sem vreden. Vem, da bi lahko bil boljši, če bi koristno uporabil vse Božje darove, zato me nobena hvala ne bo prevzela. Če me upravičeno grajajo, si bom grajo vzel k srcu in se bo poboljšal. Če pa graja ni upravičena, me ne bo potrla, zavedajoč se, da je pomembno edino to, kaj o meni sodi Bog. Trudil se bom biti čim boljši v njegovih očeh. In če bom dober v Božjih očeh, tudi v očeh ljudi ne bom mogel biti slab.
Predvsem naj se ne bojimo priznati njega pred ljudmi. Naj se ne bojimo pokazati, da smo njegovi učenci. Vendar Jezus ne misli toliko na slovesne izjave in priseganja, da smo verni, misli predvsem, da ga ne zatajimo s svojim življenjem.     Po: S. Čuk

NEDELJA – 21. 06.

12. nedelja med letom

7.00

7.30

10.00

 

češčenje Najsvetejšega

za žive in † župljane (po maši dva krsta)

v Šmatevžu procesija in maša

za † starše Rožič in Petrovc

PONEDELJEK – 22. 06.

sv. Pavlin iz Nole

19.00 v zahvalo
TOREK – 23. 06.

sv. Jožef Cafasso

19.00 v dober namen ID
SREDA – 24. 06.

Rojstvo Janeza Krstnika

19.00 za † Ivana in Mladena Krsnika
ČETRTEK – 25. 06.

sv. Viljem, opat

19.00 za oba † Antona Šlander

in vse Koprivove

PETEK – 26. 06.

sv. Ciril Aleksandrijski

19.00 za † Franca in Milko Rančigaj
SOBOTA – 27. 06.

sv. Ema Krška, vdova

19.00 za oba † Antona Laznik obl.
NEDELJA – 28. 06.

13. nedelja med letom

7.00

7.30

10.00

 

češčenje Najsvetejšega

za vse žive in rajne župljane

v Grajski vasi procesija in maša

za † Mežnarjeve

Bralca v nedeljo:   pri 1. sv. maši: Magda Šalamon, Sonja Mandelc                                                                pri 2. sv. maši: Melanija in Tilen Hadolin
Ureditev in krašenje župnijske cerkve:  Trnava
Dežurni ministranti: Jošt Polak, Jan Griguljak

  V ponedeljek 22. 06. zvečer vabljeni, posebej romarji, k zahvalni sv. maši ob obletnici romanja k p. Piju in v zahvalo za ozdravljenje g. župnika.

  Procesije na podružnicah so po naslednjem razporedu: v Grajski vasi v nedeljo 28. 6. in v Šentrupertu v nedeljo 5. 7. Procesije bodo povsod ob 10.00 uri, zato takrat na Gomilskem ne bo druge svete maše. Vse, ki običajno okrasijo kapelice za procesijo, tudi letos prosimo za to velikodušno uslugo.

*   Dan državnosti 25.6. obeležimo vsaj z zastavo, vabljeni tudi k sv. maši.